Počasí v ČR
Praha
Brno
Ostrava
Kalendář akcí 04/2024
PředchozíDalší
Po
Út
St
Čt
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
REKLAMA
Vaše produkty na SkyFly?
V této rubrice se nachází seznam leteckých nehod a incidentů, které se udály né jen na území ČR. Jedná se o nejstarší a nejrozsáhlejší databázi nehod, která vznikla na tomto webu od roku 1999. Nejedná se ale rozhodně o žádnou Černou kroniku ani jakési morbidní senzace. Zažili jste nějakou nepříjemnou nehodu? Rádi ji zveřejníme do 2 pracovních dnů (samotřejmě zdarma).
VYHLEDÁVACÍ FORMULÁŘ
Zajímavosti na SkyFly - 3/2022
Pilotní výcvik – Nouzová přistání II.
Přelety - vaše příběhy z létání
Letecká nehoda ❯ Paragliding
Autor nehody: Miro | Název nehody: Neúspěšní přistání na stadioně
08.11.2001

Po hodinke lietania a kochania sa prirodou, som priletel nad moje rodne mestecko. Tu som este par minut polietal a rozhodol sa pristat na futbalovom stadione, kde mal kamarat trening. Bolo to v maji, ale vsetko bolo riadne prehriate. Po prilete nad stadion som zistil, ze je tu seriozny vzdusny bordel (betonove schody a velka plechova strecha nad tribunou okolo studeneho travnika). Ked mi to dva krat klaplo, vzdal som prvy pokus. Asi po 15 minutach som urobil druhy neuspesny pokus. Ked som sa vratil treti krat (to uz som dost vazne potreboval curat), povedal som si, ze pristanem ked aj na polke padaku.

Napodiv, odrazu bol nad stadionom klud. Pre istotu som este raz ponad preletel, overil si odkial fuci a nasadil na pristatie. Kedze moje pristatie malo byt efektne, pristaval som vo Wingoveroch. Ked som prelietal v pravom naklone ponad vyhriate betonove schody vo vyske cca. 20 m., zrazu cela prava strana vrchlika zmizla niekde medzi snuramy a lava nabezka sa rolovala do koberca. Cize chaos. Okamzite som strhol lavu riadicku, cim som vrchlik, ktory uz bol skoro v horizonte predo mnou, trosku nasmeroval a pripravil sa na dobru drzku. Lenze napodiv, Tranzik sa zacal rychle spamatavat a uz to vyzeralo, ze z toho vyviaznem so zdravou kozou. Navazil som sa dozadu, vystrel nohy ze z toho v pendly vyletim, ale asi pol metra chybalo a ja som v tom pendly napikoval zadkom rovno do upraveneho travnika.

Nasledky - tri zlomene stavce a krater na stadione. Poucenie - nemachruj, ked na to nemas.

Sdílej nehodu:
Kontakt
SkyFly, Czech Republic
Web: www.skyfly.cz
Slety a srazy - nejbližší termíny akcí
CZ
| 27.04.2024 - Den ve vzduchu 2024
CZ
CZ
Seznamka - pro všechny, kteří někoho hledají
srdce
srdce
srdce
Vaše názory jsou pro nás důležité! Pokud máte nápady, připomínky či zlepšující tipy, rádi je vyslyšíme. Naše adresa: skyfly@skyfly.cz
Průnik do třetí, vzdušné dimenze převyšuje veškeré ostatní mátožně šedivé lidské klopýtání, které je s touto bohulibou činností hrubě nesrovnatelné. |
| © 1998-2024 SkyFly