Počasí v ČR
Praha
Brno
Ostrava
Kalendář akcí 03/2024
PředchozíDalší
Po
Út
St
Čt
So
Ne
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
REKLAMA
Vaše produkty na SkyFly?
V této rubrice se nachází seznam leteckých nehod a incidentů, které se udály né jen na území ČR. Jedná se o nejstarší a nejrozsáhlejší databázi nehod, která vznikla na tomto webu od roku 1999. Nejedná se ale rozhodně o žádnou Černou kroniku ani jakési morbidní senzace. Zažili jste nějakou nepříjemnou nehodu? Rádi ji zveřejníme do 2 pracovních dnů (samotřejmě zdarma).
VYHLEDÁVACÍ FORMULÁŘ
Zajímavosti na SkyFly - 3/2022
Pilotní výcvik – Nouzová přistání II.
Přelety - vaše příběhy z létání
Letecká nehoda ❯ Paragliding
Autor nehody: Jarda | Název nehody: Situace není až tak ideální, jak jsme očekávali
23.10.2006

Na neděli 15. října jsem se domluvil s Valdou a Radkem, že vyrazíme někam na kopec. Hlavně, abychom vypadli z Prahy. Ráno bylo pěkně ošklivé počasí, mlha, smog a nevypadalo to na zlepšení. Naštěstí jsme se tím nenechali zviklat a cestou na sever se obloha pročišťovala, u Lovosic už bylo zcela jasno, slunečno a foukal lehounký severovýchod. Výborně, přesně, jak jsme očekávali, takže hurá na Dlouháč.

Nahoře na kopci se bohužel ukázalo, že situace není až tak ideální, jak jsme očekávali, ale co, za slet to stálo. Vyházeli jsme padáky, psy a hurá na startovačku. Vítr ve výšce šel spíše ze severu, ale na startovačce nefoukalo téměř nic. Radkovi se startovat vůbec nechtělo, a tak dostal na starost psy a auto. První šel na start Valda, rozložili jsme mu padák, aby to mohl rychle odpálit a nachystali ho na „berana“. Valda „berana“ nerad, ale co měl dělat, když nic nefoukalo?

Následoval příkladný rozběh a učebnicové zkažení startu: padák šel nad hlavu, Valda polevil v běhu a kontroloval padák nad hlavou, pak se snažil pokračovat v běhu bez přibrždění, ale padák ho předběhl a Valda v prudkém svahu upadl. Ze startovačky jsme samozřejmě viděli jen padák, jak letí k zemi a jen jsme tušili, že Valda je někde pod ním v hustě zarostlém svahu. Volali jsme, jestli je v pohodě, ale zespodu se nic neozývalo. Že by něco vážnějšího? Ještě, aby se tak napíchl na nějaký kořen! Když jsme k němu doběhli, tak byl naštěstí celkem v pohodě - hejbal se, žádné zranění nebylo vidět, stěžoval si pouze na bolest v zápěstí a vytržený piercing!

Vynesli jsme padák se sedačkou na start, sbalili ho a rozhodli se zajet pro jistotu do Litoměřic do nemocnice. Já jsem si neodpustil alespoň slet a kluci jeli dolů autem. Dole mě naložili a pádili jsme do nemocnice na rentgen. Valda strávil na vyšetření asi hodinu a my jsme mezi tím proháněli po areálu nemocnice naše psy. Po hodině čekání vylezl smutný Valda s rukou v gypsu a s konstatováním, že když je to jen ruka, tak je to dobrý. Když jsem mu volal druhý den, tak z něj vypadlo, že večer mu bylo špatně a tak ho odvezli na Bulovku, kde mu zjistili ještě zlomený nos.

Celková bilance je tedy zlomené zápěstí, nos a vytržený piercing - slušný výsledek jednoho zkaženého startu, ne?

Sdílej nehodu:
Kontakt
SkyFly, Czech Republic
Web: www.skyfly.cz
Slety a srazy - nejbližší termíny akcí
CZ
| 27.04.2024 - Den ve vzduchu 2024
CZ
CZ
| 02.08.2024 - Legendy nebes
Seznamka - pro všechny, kteří někoho hledají
srdce
srdce
srdce
Vaše názory jsou pro nás důležité! Pokud máte nápady, připomínky či zlepšující tipy, rádi je vyslyšíme. Naše adresa: skyfly@skyfly.cz
Průnik do třetí, vzdušné dimenze převyšuje veškeré ostatní mátožně šedivé lidské klopýtání, které je s touto bohulibou činností hrubě nesrovnatelné. |
| © 1998-2024 SkyFly