Chcete na tomto místě svoji reklamu ?


  ... návrat do rubriky.
 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 
 

Mistrovství Evropy v paraglidingu 2010

Rakousko, Abtenau

Petra Slívová


Rakousko

    Letošní mistrovství Evropy hostí malebné horské městečko Abtenau nedaleko Salzburku. O titul bude v příštích dvou týdnech bojovat 150 pilotů, mezi kterými se nedá přehlédnout česká výprava ve složení Renáta Kuhnová, Petra Slívová, David Ohlídal, Tomáš Brauner, Karel Vrbenský a Radek Večeřa. Jako úřadující mistři světa, nejen v hokeji, ale i v paraglidingu doufáme, že vám ty medaile zase přivezem :-).

Dnes, 24.5. se po raním safety briefingu vyjelo na start a odletěli jsme si krátké tréningové kolo. Startovní pole se proti minulým rokům značně „přibrousilo“ , nejnovější závodní prototypy mají už jen dvě řady šňůr a jsou plné všelijakých výztuh…
Ještě ve zkratce, jaké padáky poletí češi…u chlapů je to v podstatě tak, jak jste zvyklí, David Axis, Tomáš Advance, Karel Mac, Radek Gradient. V ženské části týmu se však děly velké změny. Renča startuje na Axisu a já jsem se rozhodla pro Icepeak 3 od Niviuku, který se zatím tváří jako úžasný poměr bezpečnosti a výkonu.

Dnešek jsme zakončili oficiálním zahajovacím ceremoniálem na náměstíčku v Abtenau. Klasický nástupu s vlajkami posléze oživilo vystoupení místních mladíků v tirolských krojích. Zítra už máme závodní den, tak jen doufáme, že nám začne pořádná dřina v podobě dlouhých kol s úžasným výhledem na zasněžené skalnaté vrcholky J I když pesimista, který se podíval na předpověď počasí, by to řekl asi úplně jinak :-(.

Díky moderní technologii live trackingu můžete tyhle závody sledovat online v reálném čase.

Tak nám držte palce!
Ahoj zase zítra se zprávami z boje. Petra Slívová

Rakousko

pokračování článku

 Návrat na domovskou stránku